tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kesä fiiliksiä...


Kesä on jo pitkällä! Osa lomistakin on jo lusittu, onneksi edessä siintää vielä viikon luksusloma, jota odotan aivan innolla :) tosin myös hieman huolestuneena, koska lähden systerin kanssa viikoksi reissuun ja Marko jää koirien kanssa keskenään ;) Keväällä kun näin omin silmin kuinka sekaisin koko lauma oli kun minä makasin useampaan otteeseen sairaana ja toiminta kyvyttömänä ja Marko joutui huolehtimaan laumasta… Isäntä myönsi itsekin et melkoinen homma ;) No, osa koirista lienee pääsee mökille että eiköhän kaikki hoidu vaikka mä olenkin poissa maisemista vähän aikaa…

Lomalla me raadettiin joka päivä aidan teossa. Koirat ovat silloin tällöin päässeet karkaamaan tielle ja mä tietty olen ollut koko ajan huolissaan, ettei tapahtuisi mitään vakavempaa. Ja siitä se raataminen sitten sai alkunsa. Marko teki elementit ja minä maalasin lautoja – joka päivä, pitkää päivää. On meilläkin lomat ;)
Mut nyt on aita pystyssä. Aita ei silti kierrä vielä koko tonttia, joten ihan valvomatta koiria ei voi pihalla vielä pitää, mutta ainakin se hidastaa jos joku yrittää lähteä hevosen perään tielle… Koiratkin on riehuneet tavallista enemmän pihalla nyt; eilenkin Zara innostui juoksuttaan Suloa pihalla. Hirveää rallia, tiukkoja mutkia, joihin Sulo ei oikein taipunut :D näki et Zaraakin nauratti!

Sulo-lihaskimppu

Sulon kanssa oon saanut erävoiton viimein damin luovutuksessa! Tämä on ollut meidän ison ongelma ja oon yrittänyt kaikkia vinkkejä joita on saatu muilta. Mikään ei ole kuitenkaan auttanut ja välillä on tehnyt mieli lopettaa koko homma, koska noinkin tärkeä asia kuin luovutus ei onnistu! Mutta sitten yks ilta kokeilin ihan uutta tapaa – ja kas! – jätkä istui ja piti damia suussa. Ja piti sitä niin kauan että sain rauhassa sen otettua!! Mieletön fiilis! Siitä on sitten jatkettu ja vaikeutettua tilanteita. Ihanaa. Nyt voin huomattavasti paremmalla mielellä lähteä kokeilemaan taippareita :)


Sarkkinen päiväunilla

Äiskä ja poika päiväunilla

Mimmi-mamman kanssa on ollut hieman hankaluuksia :/ eläinlääkäri totesi että mamman selässä on vähän niin kuin välilevyn pullistuma, lieviä luupiikkejä ja liikakasvua. Hoitona ei voida oikein muuta kuin tasaista liikuntaa, riehumisen välttelyä ja hieman laihduttamistakin.. Tilanteesta kertoo paljon kun Mimmi oli Markon mukana juoksulenkillä, se ontui jo illalla oikeaa etustaan, jossa ell mukaan olikin jäykkyyttä. Eli kävely-vauhtia mennään.
Kurjaa tässä on sekin että Mimmi on ollut paljon mökillä, mutta nyt en viitsi pitää sitä siellä ettei riehu ja että se saisi joka päivä kunnolla liikuntaa. Selitä siinä sitten isälle, joka ikävöi Mimmiä, et nyt en voi sitä tuoda sinne. Tällä hetkellä Mimmi tuskin pystyisi liikkumaan päivää metsästyshommissa ilman siitä seuraavaa ontumista :/ eli kuntoutusta pitää tehdä paljon…

Mayan kanssa kävin sen ensimmäisissä näyttelyissä Kemissä :) Käytiin muutaman kerran Iin koiraharrastajien näyttelytreeneissä, joissa kyselin ummetjalammet kouluttajilta, jotta sain päivitettyä näyttelysääntöjä tälle päivälle - onhan viime näyttelyistä jo useampi vuosi. HIrveän paljon opittiinkin reeneissä, pitää jatkaa siellä kulkemista kesän ajan. 
Ja kai reeneistä tosiaan olikin hyötyä, koska Kemistä tuomisena oli ROP-pentu kunniapalkintoineen ;) Olin ihan äimänä kun saatiin kaksi ruusuketta ja onneksi muut parsonistit opasti mua et saan käydä vielä hakemassa pokaalinkin! :) Wau. Olin mykkänä onnesta. Mayakin oli oikea unelma koira ja jaksoi hurmata ihmisiä koko päivän. Omakin hermoilu unohtui kun Maya otti kaiken niin rennosti :)

Maya ekoissa näyttelyissä
Matkaseuran Julian ja Zamban ansiosta sain kattoa myös labradorikehän. Siellä ei näyttänyt olevan ainuttakaan käyttölinjaista, ja tuskin olisivat edes pärjänneet, sen verran Isoja oli voittajat. Metsässä riehumassa
Mimmin pentueen ensimmäiset terveystuloksetkin on saatu! Ritva oli käyttänyt Almaa lonkka- ja kyynärkuvissa; A/A lonkat ja 0/0 kyynärpäät - jee :) me like. Tässä syksyn aikana viimeistään pitää vielä tuo omakin luupää kuviin, malttamattomana odotan muiltakin tuloksia :)

1 kommentti:

  1. Kuvauksiin ollaan menossa, mutta toivottavasti kasvattajalle on ennen sitäkin onnellisia uutisia täältä etelästä!

    VastaaPoista