torstai 13. joulukuuta 2012

Parantelua..

Toissapäivänä tapahtui se kauan odotettu ja pelätty asia... siis Zaran sterilisaatioleikkaus! Oli niin ahdistavaa oottaa päivää - varsinkin kun tajusin joulukuun alussa seuratessani kuinka Mimmi kellisteli Sulolle, et saakutan nartulla alkaa juoksut! Mimmillä oli kesällä kaksi kuukautta terriereitä aikaisemmin juoksut, enkä ollut tätä ottanut huomioon suunnitellessani Zaralle sopivaa leikkausaikaa. Mimmi lähti heti evakkoon systerin luo, mut Maya alkoi heti oireileen juoksuja ja jos kerta Maikki niin tottahan sitten olisi aloittanut Zarakin. Päädyttiin laittamaan Z:lle kiimanestolääke kaiken varalta viikkoa ennen leikkausta. Sillä pärjättiinkin hyvin - eikä Mayakaan ole aloittanut juoksujaan...

Oulun Akuutissa onneksi suhtauduttiin ymmärtäväisesti meihin hysteerisiin :) saatiin kyllä erinomaista palvelua. Leikkaus meni hyvin ja yli tunnin herättelyn jälkeen (Zaran mielestä oli paljon kivempi nukkua krapulaa pois lääkärin lämpimien peittojen alla..) saatiin potilas kotia. 

Olin odottanut jotain yhtä kamalaa leikkausta edeltävää yötä kuin mitä Tuulin kanssa oli, mutta onhan tuo parantuminen ollut ihan eri luokkaa kuin silloin. Jos olisi ollut tämä Zaran parantumiskokemus silloin Tuulin kanssa, olisin heti ymmärtänyt vaatia ihan erilaista hoitoa sille koiraparalle :( Ei sitä silloin ymmärtänyt! Zara on tosiaan jo nyt kolmantena päivänä satanen lasissa menossa! Koko ajan saa varoa ettei se hyppää tai ota ulkona isoja loikkia. 

Zaralla on kaulurin sijasta tollanen ihana JumpIn-haalari ;) ihmeesti tykkää pitää sitä, yleensä juoksee karkuun takin nähdessään. Vissiin toi lämmittää kivasti ;)

Mimmi on edelleen evakossa Oulussa. Prinsessa kuulemma nauttii siellä ihan täysillä. Joku vastaantulija oli erehtynyt luulemaan Mimmiä pennuksi - liekö taas ollut maassa selällään muiden koirien haisteltavana ;)
Sulo ja Maikki on nyt ollut pari päivää vähän vähemmällä huomiolla Zaran takia ja sekös ainakin Maikkia v*tuttaa :D mutta taitaa tehdä vaan ihan hyvää sille. Ettei vaan pääse kuvittelemaan olevansa maan napa. 

Sulolla ja sisarruksilla oli 2 v. synttäritkin marraskuussa!! Onnea nassukoille näin myöhästyneesti tätäkin kautta ;) 

Mutta nyt vähäksi aikaa sohvalle telkkarin ääreen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti