torstai 26. toukokuuta 2011

Peikkolauma 6 kk!

Suuren suuret synttärionnittelut Mimmin pennuille!!! 
Pennut tänään siis jo 6 kuukautisia! 


Ajatella että kuusi kuukautta sitten tähän aikaan kaikki pennut oli jo putkahtaneet maailmaan. Huh huh, olihan sekin homma. Muistia verestääkseen voisi lukea blogimerkinnän siltä illalta - vai seuraavana päivänäkö sitä jaksoin vasta kirjoitella. 


Kuusi kuukautta on mennyt kyllä yhdessä hujauksessa. Vaikka paljon tähänkin aikaan on ehtinyt mahtua.. Pentujen syntymän jälkeen ainoa päällimmäinen muistikuva meinaa vieläkin olla se Väsymys. Löysin yksi päivä keittiönkaapista videokameran, jonka isäni erehtyi antamaan lainaan silloin kun pennut oli vielä täällä - eipä ole saanut sitä vieläkään takaisin.. Kamerassa oli pennuista monta pätkää; hitsiläinen olihan ne ihania :) Pitääpä koittaa josko videopätkiä saisi tännekin. 
Sulon pentuaika oli mahdottoman helppo. Ja niin kuulosti olevan muillakin kasvateilla. Meinaan siis sisäsiistiksi tulemista - en ota osaa muuhun "helppouteen" ;) Vaikka luovutusaikana paukkui yli 20 asteen pakkaset, se ei näyttänyt haittaavan ulos pissalle oppimista. 
Itse vaihdoin pitkän ja vakavan harkinnan jälkeen työpaikkaa huhtikuussa. Ihana työkaverit oli vaikea jättää, mutta uuden työn tuoma - ainakin vielä toistaiseksi? - stressivapaa elämä tuntuu nyt to-della hyvältä. Vaikka enemmän haasteita se tulee tuomaan. 
Suurin ja ikävin juttu koko keväässä oli tietty Tuulin kuolema. Pohjaton ikävä on päällimmäinen tunne, se tuskin lähtee koskaan. Kuolemisen lopputtomuus antoi taas muistutuksen itsestään! Paska homma. 
Sulon kanssa treenaaminen on ollut harmillisesti jäissä nyt parhaimman ajan.. Maaliskuussa huomasin Sulon ontuvan pikkaisen toista etustaan. Ensimmäinen ell ei löytänyt syytä, toisen ell:n luona otettiin röntgenet ja sitten epäiltiin kasvuhäiriötä! Helkkari. Toisella röntgen kerralla ontumisen syyksi todettiin pieni murtuma ranteessa, joka oli jo alkanut parantuun. Jätkä-parka oli tiukassa kiinnipidossa monta viikkoa. Jos tuosta ajasta jotain positiivista pitää sanoa, niin ainakin malttiharjoituksia tuli otettua! Jätkä joutui katsomaan kuinka muut juoksi ympärillä ;) Nyt on uskallettu antaa Sulon vähän jo irrotella, jalka näyttää kestävän. Eiköhän tässä päästä kohta reenaileen kunnolla! 


Nyt sitten kesää odottamaan. Itse ainakin toivon hieman rauhallisempaa seuraavaa puoli vuotta tähän taloon, tiedä sitten onko se mitenkään mahdollista tämän lauman kanssa.. 
--Muistellaanpa vielä parin kuvan voimin pentuaikaa... Tuleeko jollain jo pentukuume?  


Penskat noin 5 viikkoisia

Yritys saada räkäinen kasvattaja ja kaikki pennut samaan kuvaan
- on ne kaikki siinä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti